Kosten elektricien

Elektriciens worden vaak ingeschakeld omdat werkzaamheden aan elektra erg complex en ingewikkeld zijn. Bij een project of klus zijn mensen dus al snel geneigd om een elektricien in te schakelen. Maar voordat je een elektricien inhuurt is het wel handig om te weten hoeveel de klus gaat kosten zodat je niet zomaar voor verrassingen komt te staan. Hieronder kan je dus ook meerdere kosten vinden die elektriciens hanteren en staan er ook een aantal tips in over hoe je kosten kunt besparen.

Elektricien kosten

De kosten van een elektricien

Als je opzoek gaat naar een elektricien dan zul je vast wel de vraag hebben van ‘’wat kost een elektricien per uur?’’. Het uurtarief van een elektricien is moeilijk te bepalen omdat veel elektriciens een ander uurtarief hanteren. Het is daarom ook handig om meerdere offertes op te vragen. Het is dan de bedoeling dat je al deze offertes gaat vergelijken met elkaar om zo de beste elektricien te vinden. Tijdens het vergelijken van offertes zul je ook andere kosten tegenkomen. Alle kosten van een elektricien worden hier behandeld.

Gemiddelde kosten per elektricien

Soort elektricien Gemiddeld bedrag per uur
Een ongecertificeerde elektricien. Het is echter niet aan te raden deze elektricien in te schakelen omdat vaak de nodige ervaring ontbreekt en je bent ook niet verzekerd als er iets misgaat. € 10 – € 25
Een klein gespecialiseerd bedrijf. De kosten liggen hier vaak hoger omdat er meerdere elektriciens actief zijn en ze beschikken vaak over meer diensten en veel meer ervaring. € 35 – € 50
Een groot deskundig bedrijf. De kosten liggen hier hoger omdat ze veel personeel hebben en beschikken vaak over de beste materialen en spullen. Ook beschikken ze meestal over alle diensten van de vorige elektriciens. € 45 – € 70

Wanneer je een professionele elektricien wilt inhuren zal je dat gemiddeld 45 euro per uur kosten. Wel kunnen deze kosten erg uiteenlopen, dit kan bijvoorbeeld liggen aan de ervaring, diensten of de diploma’s.

Kosten elektricien

Gemiddelde prijzen per project

Type project Gemiddelde prijs Omschrijving
Groepenkast vervangen € 499 – € 1599 Het vervangen van een groepenkast met meerdere groepen en aardlekschakelaars
Elektra aanleggen € 499 – € 1599 Elektra aanleggen in een woning, nieuwbouwwoning of tuin
Verlichting aanleggen € 299 – € 799 In de woning verlichting aanleggen
Aardlekschakelaar aansluiten € 79 – € 159 Het aansluiten van een aardlekschakelaar in de groepenkast
Stopcontacten aanleggen € 49 – € 149 In een woning één of meerdere stopcontacten aanleggen

 

Ook hier kunnen de prijzen erg uiteenlopen, dit kan liggen aan wat er allemaal gedaan moet worden. Het is bijvoorbeeld goedkoper om één stopcontact aan te leggen dan meerdere. Ook bij het vervangen van de groepenkast is dit zo, een groepenkast vervangen met vier groepen is goedkoper dan een groepenkast vervangen met 12 groepen.

Kosten elektricien

Andere belangrijke kosten

Het uurloon van een elektricien is niet de enigste kosten die je zult gaan maken. Naast het uurloon zul je ook te maken krijgen met voorrijkosten, materiaalkosten en onderhoud kosten. Wel verschilt het per elektricien wat voor kosten zij vragen en wat de bedragen zijn bij het bovengenoemde.

Kosten elektricien

Hoe kan je kosten besparen?

Het inschakelen van een elektricien kan in sommige gevallen best veel geld zijn. Gelukkig zijn er een aantal manier waarop je toch een beetje kan besparen:

Als je meerdere projecten hebt liggen die een elektricien voor je kan uitvoeren dan zou je deze projecten allemaal kunnen laten vallen onder één offerte. Op deze manier kan je veel geld besparen zoals voorrijkosten maar zo kan je ook flink op de uren besparen.
Als je een grote klus hebt zoals het aanleggen van elektra door het hele huis dan zou je kunnen onderhandelen over de prijs, zeker als de prijs van de offerte erg hoog is. Door te onderhandelen kan je gemiddeld 300 euro besparen.
Kies voor een elektricien in de buurt. Je kan ook op een andere manier voorrijkosten besparen. Elektriciens in de buurt hebben vaak namelijk geen voorrijkosten omdat ze toch in de buurt zijn.

Kosten elektricien