Verlichting aanleggen kosten

Aan het verbouwen, renoveren of nieuwbouw? Bij het aanleggen van verlichting komt veel bij kijken en daarom is het handig om een elektricien in te schakelen bij deze belangrijke klus. Het is logisch als je wilt weten hoeveel het gaat kosten, hieronder staat dan een overzicht met kosten die je kunt verwachten.

Verlichting aanleggen kosten

Wat kost het om verlichting aan te laten leggen?

Hoeveel de klus je gaat kosten is erg moeilijk om te zeggen omdat de kosten erg afhankelijk kunnen zijn van meerdere kosten, hier kan je dan ook prijzen vinden die je gemiddeld zal moeten betalen voor het aanleggen van verlichting.

Waar? Prijs Hoeveelheid
Gang € 129 – € 299 1 – 2 lichtpunten
Slaapkamer € 129 – € 299 1 – 2 lichtpunten
Badkamer € 129 – € 299 1 – 2 lichtpunten
Woonkamer € 159 – € 399 2 – 4 lichtpunten
Keuken € 199 – € 449 3 – 6 lichtpunten
Buitenverlichting € 149 – € 699 Tot 8 lichtpunten (vaak zonder het nodige graafwerk)
Complete woning € 799 – € 1999 9 – 18 lichtpunten

Verlichting aanleggen kosten

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren

Aangezien het moeilijk is om een juiste prijsindicatie te geven zijn de prijzen hierboven een gemiddelde. Hieronder kan je een toelichting vinden waarom de prijzen erg verschillen, dit heeft ook te maken met elektriciens die andere kosten hanteren.

Goedkoopste

Verlichting aanleggen in de gang, badkamer of slaapkamer? Hier betaal je vaak het minst voor omdat er niet zoveel lichtpunten nodig zijn en dat betekent dus ook minder uren die de elektricien hoeft te maken.

Een grote ruimte

Een woonkamer of keuken zijn vaak grotere ruimtes waar meerdere lichtpunten voor nodig zijn, hier zullen dus meer uren en materiaalkosten in zitten en daardoor is dit duurder.

Complete verlichting

Wil je je huis of tuin volledig laten aanleggen met verlichting dan betaal je hier natuurlijk het meest voor. De kosten kunnen vaak hoger uitvallen dan hierboven als er nog extra werkzaamheden verricht moeten worden zoals graafwerk of extra stopcontacten.

Verlichting aanleggen kosten

Schakel een elektricien in bij het aanleggen van verlichting

Moet er verlichting aangelegd worden? Schakel een gespecialiseerde elektricien in. Een gespecialiseerde elektricien kan deskundig verlichting aanleggen zodat je niet meer in het donker zit. Het is belangrijk om een elektricien voor deze klus in te schakelen omdat hij deskundig verlichting aan kan leggen, op deze manier voorkom je kortsluitingen en stroomstoringen.

Verlichting aanleggen kosten