Zonnepanelen

Voordat je een grote aankoop doet, in dit geval zonnepanelen, is het altijd handig om vooraf een onderzoekje te doen. Er zijn namelijk veel soorten zonnepanelen en ze zijn allemaal anders. Zonnepanelen die het meest voorkomen zijn gemaakt van kristallijn silicium, hierin kan je weer onderscheid maken tussen monokristallijn en polykristallijn. Maar welke zonnepanelen zijn er nog meer?

Zonnepanelen

Monokristallijn zonnepaneel

Wil je een zonnepaneel met maar één kristal? Kies dan voor een monokristallijn zonnepaneel. Deze zonnepanelen hebben een heel erg hoog rendement en hebben meer opbrengst dan een polykristallijne. monokristallijne zonnepanelen zijn wel wat duurder in aanschaf maar je kan wel een hoger rendement halen per m2. Dus als je een maximaal rendement wilt behalen met een klein dak, kies dan voor monokristallijne zonnepanelen.

Monokristallijne zonnepanelen

Polykristallijn zonnepaneel

In polykristallijne zonnepanelen kan je meerdere grove kristallen vinden. Dit soort zonnepanelen hebben ook een erg hoog rendement maar minder dan monokristallijne panelen, ook zijn deze een stuk goedkoper in aanschaf. Deze zonnepanelen zijn vaak het bekende zonnepaneel-blauw van kleur.

Polykristallijne zonnepanelen

Monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen

Als je een klein dak hebt dan kan je het best monokristallijne panelen kiezen. Deze panelen zijn wel iets duurder maar omdat je een kleiner dak hebt kan je toch niet veel panelen kwijt. Door de kleine hoeveelheid monokristallijne panelen kan het rendement van deze panelen de hoeveelheid juist goedmaken. Bij een groter dak heb je misschien meer voordeel aan polykristallijne panelen, bij een groter dak kan je natuurlijk meer panelen laten installeren. Doordat je meerdere panelen hoef je niet het hoogste rendement te behalen omdat de hoeveelheid panelen dit goed maakt.

Zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen

Wil je de allernieuwste techniek? Glas-glas zonnepanelen zijn dan misschien wel iets voor jou. Het is nou eenmaal zo dat met de jaren de capaciteit van zonnepanelen dalen. Bij gewone zonnepanelen heb je na 20 jaar nog maar 80% capaciteit. Met glas-glas zonnepanelen is dit niet zo, deze kunnen veel langer mee. Doordat dit één van de nieuwste technieken is, is er nog maar weinig aanbod en zijn de prijzen een stuk duurder dan de andere panelen. Maar door de langere levensduur kan je op termijn meer opbrengst behalen en hiermee kan je de aanschafprijs dus compenseren.