De voordelen van een laadpaal

Elk jaar worden er steeds meer elektrische auto’s verkocht, en dat is natuurlijk niet zo gek met de oplopende benzineprijzen. Iedereen raakt steeds meer overtuigd van alle voordelen die een elektrische auto te bieden heeft, zo kunnen ze lange kilometers maken en kan je opladen voor de deur. Hier worden daarom ook alle voordelen van een elektrische laadpaal besproken en worden er tips gegeven voor het installeren van een laadpaal zodat ook jij er één voor de deur neemt.

De voordelen van een laadpaal

Niet meer in de rij staan bij een oplaadstation

Als je veel kilometers maakt dan kan het wel eens voorkomen dat de batterij van je elektrische auto leeg raakt. De enigste oplossing is dan opzoek gaan naar een oplaadstation, deze vind je vaak bij een tankstation. Het probleem hierbij is dat er veel meer elektrische auto’s zijn dan publieke laadpalen. Wanneer je dan bij een tankstation aankomt kan het dan ook zomaar voorkomen dat je moet wachten in de rij. Wanneer je een laadpaal hebt op eigen terrein is de kans minder groot dat je in de rij hoeft te wachten omdat je thuis al de auto volledig op kan laden.

De voordelen van een laadpaal

Een eigen laadpaal is goedkoper

De benzineprijzen stijgen flink en dat maakt elektrisch rijden erg voordelig, helemaal als je privé kan opladen. Je auto opladen kan natuurlijk bij een publiekelijk laadpunt maar de kosten die zijn hoger dan als je privé zou opladen. Daarom zou je een eigen laadpaal moeten installeren. Het aanschaffen en laten installeren van een laadpaal is een grote investering maar dit verdient zich natuurlijk wel terug door de lage prijzen die je betaalt als je privé oplaadt.

De voordelen van een laadpaal

Je auto slim opladen

Elektrische auto’s en laadpalen zijn tegenwoordig al zo ver dat ze ook slim gemaakt kunnen worden. Door je auto, laadpaal en je telefoon met elkaar te verbinden zou je slim kunnen opladen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je auto alleen op te laden tijdens daluren of uren dat stroom goedkoper is. Nog een slimme manier om geld te besparen. Ook zou je je auto kunnen opladen met stroom dat van zonnepanelen komt, dat is pas echt groene stroom.

De voordelen van een laadpaal

Laat je laadpaal installeren

Wanneer je een laadpaal aanschaft is het wel belangrijk dat je deze laat installeren door een gespecialiseerde monteur. Zelf aan de slag gaan met elektrotechnische werkzaamheden is erg complex en fouten kunnen al snel gemaakt worden. Een gespecialiseerde monteur kan deskundig de laadpaal installeren en eventueel ook op de juiste manier aansluiten aan de zonnepanelen of aan je telefoon.