Stopcontacten aanleggen of vervangen kosten

Of het nou gaat om het vervangen van een stopcontact, het aanleggen van een groepenkast of het verhelpen van een storing. Voordat je een elektricien inschakelt voor een klus zou het handig zijn om een prijsindicatie te hebben. Het aanleggen van extra stopcontacten is tegenwoordig erg belangrijk omdat iedereen steeds meer elektrische apparaten heeft. Hieronder kan je daarom ook zien hoeveel je kwijt bent voor verschillende werkzaamheden omtrent stopcontacten.

Stopcontacten aanleggen of vervangen kosten

Wat kost het om een stopcontact aan te laten leggen?

Het is lastig om een precieze prijsindicatie te geven aangezien er veel factoren meespelen bij het bepalen van de prijs. Gelukkig is het wel makkelijker om een gemiddelde prijs te geven zodat je weet waar je mee te maken kan krijgen.

Type klus aan het stopcontact Prijs per stopcontact Prijs extra kosten
Stopcontact vervangen € 49 – € 149
Stopcontact aanleggen € 49 – € 149
Stopcontact in meterkast € 59 – € 119
Stopcontact verplaatsen (In gips of cellenbeton, minder dan 2 meter) € 49 – € 129 € 10 per extra meter
Stopcontact verplaatsen (In beton, minder dan 2 meter) € 49 – € 129 € 10 per extra meter

Stopcontacten aanleggen of vervangen kosten

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren

Hierboven zijn dus een aantal prijzen gegeven die je gemiddeld zal moeten betalen als je een stopcontact wilt laten vervangen of aanleggen. Het blijft lastig om een exacte indicatie te geven hoeveel je zal moeten betalen, dit komt omdat er veel factoren meespelen.

Goedkoopste

Wanneer je een simpel stopcontact wilt laten vervangen of aanleggen dan zal je niet zoveel betalen, ook als het twee stopcontacten zal je ook vaak niet de hoofdprijs betalen.

Een uitgebreide klus

Wanneer je graag meerdere stopcontacten wilt verplaatsen, aanleggen of vervangen dan zal je ook meer moeten betalen. Dit komt natuurlijk omdat er extra tijd en materialen nodig zijn om dit te realiseren.

Veiligste

Er zijn meerdere soorten stopcontacten, zo heb je een perilex stopcontact maar ook een ongeaard en geaard stopcontact. Vooral in oudere huizen vind je nog niet vaak een geaard stopcontact, terwijl deze wel veiliger zijn. Of je nou kiest om geaarde of ongeaarde stopcontacten te laten vervangen of aanleggen, voor de prijs maakt het vaak niet uit, mits je nog aarde aan moet leggen in de woning.

Meest complete

Als je al je stopcontacten wilt vervangen, verplaatsen en aanleggen dan betaal je vaak wel een groter bedrag dan als je maar een paar stopcontacten wilt vervangen. Dat ligt vooral aan de manuren, materialen en andere werkzaamheden die vaak verricht moeten worden.

Stopcontacten aanleggen of vervangen kosten

Is het belangrijk om genoeg stopcontacten te hebben?

Aangezien iedereen tegenwoordig erg veel gebruikt maakt van elektrische apparaten zijn stopcontacten erg belangrijk om elk apparaat te voorzien van stroom. Als mensen niet genoeg stopcontacten hebben kiezen ze er vaak voor om stekkerdozen te gebruiken, helaas is dit niet altijd de juiste oplossing. Als je namelijk teveel stekkerdozen gebruikt achter één groep kan er overbelasting ontstaan. Dit gebeurt voornamelijk als er dan teveel apparaten zijn aangesloten. Stopcontacten aanleggen is dus erg belangrijk als je overbelasting wilt voorkomen.Stopcontacten aanleggen of vervangen kosten