Wanneer er kortsluiting ontstaat zorgt de aardlekschakelaar ervoor dat de spanning in het netwerk van elektra uitgezet wordt. Voor de veiligheid is het dus erg belangrijk om deze te hebben, het is zelfs verplicht om minimaal 2 aardlekschakelaars te hebben. Als je een aardlekschakelaar wilt aansluiten of vervangen zou je waarschijnlijk wel een kostenplaatje willen hebben, die kan je hieronder vinden.

Aansluiten aardlekschakelaar kosten

Wat kost het om je aardlekschakelaar aan te laten sluiten?

Het vervangen of aansluiten van een aardlekschakelaar is erg belangrijk en dit moet je laten doen als er een probleem is met je elektrische installatie. Elektriciens rekenen vaak verschillende kosten en daarom is het moeilijk om precieze prijzen te geven. Hieronder kan je dan ook vinden hoeveel het gemiddeld kost om je aardlekschakelaar te vervangen of aan te sluiten.

Soort aardlekschakelaar Prijzen
1-fase aardlekschakelaar vervangen of aansluiten € 75 – € 149
3-fase aardlekschakelaar vervangen of aansluiten € 99 – € 149

Aansluiten aardlekschakelaar kosten

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren

Goedkoopste

De prijs is erg afhankelijk van de hoeveelheid aardlekschakelaars er aangesloten moeten worden. Hoe meer aardlekschakelaars hoe meer je gaat betalen, hou het dus echt bij de juiste hoeveelheid.

Veiligheid

Een aardlekschakelaar is er voor de veiligheid, doe je zelf dus niet te kort met te weinig aardlekschakelaars. Kies voor een betrouwbaar merk en de juiste elektriciens voor het aansluiten van je aardlekschakelaar.

Vervangen en aansluiten

Zodra je aardlekschakelaars gaat vervangen en aansluiten ben je natuurlijk meer kwijt dan alleen bij het aansluiten hiervan. Naast aardlekschakelaars kan je ook extra groepen toevoegen die allemaal zorgen dat de prijs hoger wordt. Dit kan wel voordeliger zijn bij een groot project.

Aansluiten aardlekschakelaar kosten

Is een aardlekschakelaar verplicht?

Het is tegenwoordig verplicht dat alle apparaten en stopcontacten beveiligd zijn met een aardlekschakelaar. Het is dan niet de bedoeling om achter elk stopcontact een aardlekschakelaar te plaatsen, dit kan ervoor zorgen dat het hele huis spanningsloos wordt bij kortsluiting. Er mogen 4 groepen per aardlekschakelaar aangesloten worden, doe dit dan ook want dit is zelfs verplicht.

Aansluiten aardlekschakelaar kosten

Op deze manier kan je je huis veilig houden

Het laten aansluiten van een aardlekschakelaar doe je natuurlijk niet zelf. Om de veiligheid gewaarborgd te houden laat je een aardlekschakelaar vervangen of aansluiten door een deskundige elektricien die veel ervaring heeft. Als je zelf je aardlekschakelaar wilt vervangen is de kans erg groot dat er problemen kunnen ontstaan, op dat moment is je huis dus niet meer veilig.

Aansluiten aardlekschakelaar kosten