Elektra aanleggen kosten

Het huis laten aanleggen met elektra is erg belangrijk als je een woning leefbaar wil laten maken. Elektra is tegenwoordig namelijk erg belangrijk en je kan eigenlijk niet zonder. Het is daarom belangrijk om op de juiste manier elektra aan te laten leggen, dit doe je met behulp van een elektricien. Het is moeilijk om een precieze prijsindicatie te geven maar daarom kan je hieronder gemiddelde kosten zien.

Elektra aanleggen kosten

Wat kost het om elektra aan te laten leggen?

Elektra aanleggen kan voor iedere elektricien anders zijn, het bestaat vaak uit de juiste kabels en leidingen aanleggen vanuit de groepenkast in combinatie met stopcontacten, aardlekschakelaars, verlichting en meer.

Waar? Prijs Omschrijving
Gang, badkamer en washok € 299 – € 699 Kabels, leidingen, stopcontacten
Woonkamer € 399 – € 799 Kabels, leidingen, stopcontacten
Keuken € 399 – € 799 Kabels, leidingen, stopcontacten of een extra groep
Tuinhuis € 299 – € 499 Kabels, leidingen, stopcontacten
Tuin € 299 – € 599 Kabels, leidingen, stopcontacten of een extra groep
Complete woning € 1499 – € 4999 Kabels, leidingen, stopcontacten en verlichting

Elektra aanleggen kosten

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren

De kosten kunnen dus flink uiteenlopen en daarom is het belangrijk om offertes op te vragen bij verschillende elektriciens. Wil je niet teveel betalen? Hieronder kan je een aantal factoren vinden die invloed hebben op de prijs.

Goedkoopste

Elektra aanleggen in de gang of slaapkamer is vaak het goedkoopst, mits je extra werkzaamheden laat uitvoeren. Wil je het goedkoop houden? Laat dan enkel en alleen kabels en leidingen aanleggen.

Keuken en woonkamer

In de keuken en woonkamer heb je vaak veel apparaten en in vooral in de keuken heb je ook grootgebruikers zoals een elektrische kookplaat. Door de vele apparaten liggen de kosten vaak hoger door extra stopcontacten, groepen en meer.

Elektra in de complete woning

Complete elektra aanleggen in de woning of tuin is het duurst, hier moet vaak alles (opnieuw) gedaan worden en hier zitten veel uren en materiaalkosten bij in. Elektra is erg belangrijk dus schakel daarom een elektricien in.

Elektra aanleggen kosten

Waaruit bestaat elektra aanleggen?

Hoewel het elektra aanleggen bestaat uit leidingen en kabels aanleggen, leggen sommige elektriciens ook nog andere onderdelen aan. Elektra aanleggen kan dus ook bestaan uit het aanleggen van aardlekschakelaars, verlichting, stopcontacten en meer.

Elektra aanleggen kosten

Hoe belangrijk is het aanleggen van elektra?

Of het nou gaat om het aanleggen van kabels, aardlekschakelaars of verlichting, elektra aanleggen is erg belangrijk. Zonder elektra kan je tegenwoordig vrij weinig, stofzuigen, de afwas doen en meer, overal heb je elektra voor nodig.

Elektra aanleggen kosten