Sfeerverlichting in huis aanleggen

Sfeerverlichting is een uitstekende keus als je verlichting aan wilt leggen in je woning, vooral als je het gezelliger wilt maken in huis. Sfeerverlichting is ook een goede aanvulling op de algemene verlichting en het wordt vaak samen gecombineerd tot een mooi geheel.

Sfeerverlichting in de woonkamer

Je woonkamer zal ongetwijfeld een kamer zijn waar je de meeste tijd zal doorbrengen. Hier kan je even lekker tot rust komen maar hier zal je ook de meeste visite ontvangen. De juiste sfeerverlichting is dan ook belangrijk.

Naast natuurlijk wat leuke accessoires kan je met de juiste sfeerverlichting de woonkamer omtoveren tot een heerlijke woonkamer. Met de juiste verlichting kan je namelijk het gewenste resultaat krijgen, combineer dit met de juiste kleur en intensiteit en je droom woonkamer kan al een stap dichterbij zijn.

 

Ook kan je met de juiste lamp een mooi resultaat creëren. Kies bijvoorbeeld voor een grotere lamp in een donkere hoek en een klein lampje voor op de bijzettafel. Zo kan je het ene donkere plekje lichter maken en je accessoires op de bijzettafel meer naar voren brengen.

Kies daarom je verlichting ook slim en denk er goed over na voor als je gaat verhuizen, verbouwen of simpelweg je inrichting opnieuw aanpast, maak van te voren een goed lichtplan. Je kan hier nu rekening houden met eventuele nieuwe stopcontacten. 

Sfeerverlichting in de tuin

Buiten sfeerverlichting aanbrengen kan een gezellig effect creëren, zeker in de winter periode. De donkere plekken in je tuin kunnen nu mooi opgelicht worden. Of om paden te verlichten. Er is ook heel veel mogelijk met sfeerverlichting in de tuin, denk hier aan verschillende kleuren maar ook lampen die op een tijdstip vanzelf aangaan.

Ook hier is het verstandig om met een duidelijk plan te werken. Verlichting aanbrengen in de tuin kan soms een lastige taak zijn. Je moet diepe gaten graven waar de kabels komen te liggen, en de stroom moet natuurlijk vanuit de meterkast komen.

Je hebt ook lampen die op zonne-energie werken. Deze kunnen vaak overdag zonne-energie opslaan en deze in de avond gebruiken. Deze lampen zijn vaak niet heel goed. De batterij gaat vaak snel kapot en de lampjes die hierin zitten gaan ook niet lang mee.