dimmer lichten

Door middel van je mobiele telefoon, een schakelaar, een app of dimmer zijn er veel acties die je kan uitvoeren. Hiermee kan je bijvoorbeeld apparaten of belangrijker, een lamp bedienen. Een goede manier om lampen te bedienen is door een dimmer. Door middel van een dimmer kan je de intensiteit van het licht aanpassen.

De intensiteit van het licht aanpassen kan heel fijn zijn. In de ochtend kunnen mensen namelijk vaak niet tegen het felle licht, ook kan je in de avond door middel van een dimmer de ruimte juist romantischer maken.

led verlichting

De verschillende soorten dimmers

Er zijn 3 verschillende soorten dimmers, let hier dus goed op als je van plan bent om dimmers aan te schaffen. Een dimmer waar de letter ‘’R’’ op staat kan alleen gecombineerd worden met gloei en halogeenlampen van 230 volt.

Als de letter ‘’C’’ erop staat dan kan deze lamp gebruikt worden voor alle gloeilampen, halogeenlampen, dimbare led verlichting en spaarlampen van 230 volt.

Mocht de letter ‘’I’’ erop staan dan kan deze gebruikt worden voor gloei en halogeenlampen, maar meestal ook voor dimbare ledverlichting.

led verlichting

Dimbare led lampen

Tegenwoordig is niet alle led verlichting meer zo saai en kil als vroeger. Hedendaags heb je ze in alle verschillende kleuren en intensiteit, ook kan je de meeste dimmen. Led verlichting is zeker aan te raden, zeker als je weet welke voordelen dit allemaal heeft. Led lampen zijn tegenwoordig veel zuiniger dan alle andere lampen. Deze led lampen zijn namelijk goed voor je portemonnee en voor het milieu. Led lampen zijn namelijk bijna 85% zuiniger dan alle andere lampen, je hoeft ze dus minder aan te schaffen. 

Minder aanschaffen betekent ook minder afval, ook worden led lampen veel minder warm wat ook weer gunstig is voor het milieu. De voordelen van dimmers in combinatie met alle voordelen van led verlichting en je hebt de perfecte combinatie.