Redenen waarom je led verlichting in je tuin zou moeten hebben

Led verlichting heeft naast verlichting geven in het donker ook nog een aantal andere voordelen. Het is zeker iets om al van te voren rekeningen mee te houden bij de aanleg van je tuin of bij het ontwerp van je tuin.

Zuiniger en minder kans op storingen

Het is bijna niet te geloven maar led verlichting is wel bijna 85% zuiniger dan de normale gloeilamp. Omdat led verlichting zoveel zuiniger is hoef je minder snel nieuwe lampen te kopen wat een stuk voordeliger is.

Led lampen zijn in aanschaf wel iets duurder dan een gemiddelde gloeilamp. Maar uiteindelijk is dit wel beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu omdat je minder afval hebt.

Want naast dat led lampen bijna 85% zuiniger zijn geven ze ook aanzienlijk minder warmte af, en omdat je er minder hoeft aan te schaffen gooi je dus ook minder weg.

We weten nu dat led lampen ook minder warmte afgeven en daardoor is de kans dat de lampjes of kabels doorbranden ook kleiner. Als deze wel zouden doorbranden kan er een kortsluiting ontstaan, dit is heel gevaarlijk. Waarom zou je nog andere lampen kiezen?

De led verlichting van nu

Led verlichting is al heel lang niet meer zo belangrijk binnen, het is nu ook belangrijk voor buiten. Nog niet heel lang geleden was led verlichting heel kil en saai maar nu is dat al heel lang niet meer zo.

Led lampen heb je nu in allemaal verschillende kleuren, intensiteit en super veel mogelijkheden. Je kan in deze tijd led verlichting bedienen met een app op je telefoon, hier kan je kleuren aanpassen maar het kan ook simpeler.

Dimmers

Led verlichting is ook te dimmen. Let wel op want niet alle led lampen kunnen dit. Met de winterperiode kan led verlichting in de donkere tuin dan ook super gezellig en magisch zijn.

Led verlichting in de tuin

Het aanleggen van led verlichting in de tuin kan soms wel een lastig klusje zijn, er moet namelijk een goed plan gemaakt worden. De elektriciteit komt namelijk vanuit je meterkast, ook moet er rekening worden gehouden met eventuele planten in de tuin.

Er zal ook een diep gat gegraven moeten worden, hier komen alle kabels te liggen. Let goed op dat de kabels netjes neergelegd worden, als deze kabels namelijk beschadigd worden tijdens de aanleg kan er kortsluiting ontstaan en kan alles weer overnieuw.