Energiebronnen van de toekomst

Vele mensen ontvangen tegenwoordig energie van een energieleverancier. Echter is dit niet de enige manier om energie te verkrijgen. Tegenwoordig wordt er steeds vaker zelf stroom opgewekt. Dit is een stuk beter voor het milieu! Nederland streeft ernaar om in de toekomst steeds meer groene energie te gebruiken. Bovendien is het ook nog eens voordelig voor je portemonnee! Je betaald namelijk niet voor de stroom die je opwekt. Energiebronnen aanschaffen zijn een hele goede investering, voor jou, voor de toekomst en voor het milieu. Ben je benieuwd naar wat alle mogelijkheden zijn? In deze blog kun je alles lezen!

Zonnepanelen

Een zonnepaneel is is misschien wel de populairste manier om energie op te wekken. Tegenwoordig kun je steeds meer zonnepanelen terugzien op de Nederlandse daken. Hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Zonnepanelen gangen zonnestralen op en vervolgens zetten ze dit om in energie. Deze energie kan in je huis gebruikt worden, voor alle elektrische apparaten! Zijn zonnepanelen goedkoop? Nee, maar op lange termijn verdien je alle kosten terug. Je zal een hoop besparen op jouw energierekening. Je neemt namelijk niet of nauwelijks stroom af.

Zonneboiler voor warm water

Zonnepanelen zijn niet de enige enige energiebronnen door middel van de zon. Er bestaat namelijk ook een zonneboiler. Een zonneboiler zorgt ervoor dat water wordt opgewarmd met behulp van de zon. Dit zijn geen normale zonnepanelen, hiervoor heb je namelijk hele andere panelen nodig. Deze zijn ook bevestigd op het dak. Het water wordt verwarmd met behulp van de zon, je cv-ketel hoeft dan in de zomer minder vaak te draaien. Met een zonneboiler bespaar je ook behoorlijk veel energie.            

Warmtepomp

Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van aardwarmte om je woning mee te verwarmen. Dit wordt gedaan met behulp van een speciale warmtepomp. Dit apparaat wint warmte vanuit de bodem. De warmte wordt gebruikt om een woning mee te verwarmen. Het is ook mogelijk om een warmtepomp op lucht te kiezen.