Voor bedrijven die bezig zijn met het bewust verlichten van de werkvloer zijn LED panelen zijn ideaal, het is namelijk een makkelijke en energiezuinige manier om een ruimte te verlichten. Het is belangrijk dat er op een energiezuinige manier verlicht wordt omdat dit help bij het verbeteren van het milieu en klimaat, het klimaat gaat namelijk erg achteruit en moet echt gered worden. Op de werkvloer staan de lichten natuurlijk de hele dag aan, het is dan ook heel makkelijk om hierop te besparen. LED lampen zetten namelijk 80% van alle energie die ze krijgen om in licht, andere lampen zetten veel minder energie om in licht. Er gaat dan dus veel meer energie verloren en dit is zonde. Er zijn nog heel veel meer voordelen van LED panelen, over al deze voordelen kun je hieronder meer lezen. 

LED panelen gaan lang mee

Een heel groot voordeel van LED lampen is dat ze heel lang meegaan, ze hebben namelijk een levensduur van zo’n 50.000 branduren. Als je dit om gaat rekenen naar jaren gaan de panelen zo’n 17 à 20 jaar mee. Deze levensduur is erg lang als je het gaat vergelijken met andere lampen. Een voordeel van deze lange levensduur is dat de lampen niet zo snel vervangen hoeven te worden, er hoeven dus ook geen nieuwe lampen gekocht te worden. Dit maakt dus ook dat LED lampen op de lange termijn een goedkope optie is om bedrijfsruimte te verlichten. 

Heel makkelijk in onderhoud

Lampen moeten natuurlijk niet teveel gedoe meenemen in de onderhoud, gelukkig zijn LED panelen heel makkelijk in de onderhoud. Het schoonmaken is bijvoorbeeld al heel makkelijk, je hoeft alleen maar een doekje vochtig te maken en over de panelen heen te gaan. Doordat het zo makkelijk is om de LED panelen schoon te maken is het ook makkelijk om te besparen op de schoonmaakkosten en de kosten van de onderhoud. Wat in tegenstelling tot TL buizen ook handig is bij LED lampen is dat er geen stof of ongedierte in kan komen, de kwaliteit van het licht blijft dus ook behouden. 

Makkelijk in een systeemplafond 

Het mooie van LED panelen is dat het makkelijk in een systeemplafond past, hierdoor krijgt de bedrijfsruimte dus ook een mooie en strakke uitstraling. Het is ook mogelijk om een systeemplafond en LED panelen strak en sfeervol te maken, er zijn hier talloze mogelijkheden in. Een kantoorpand kan helemaal afgemaakt worden wanneer de LED panelen perfect in het systeemplafond passen, door deze strakke uitstraling ziet het kantoor er ook gelijk een stuk mooier uit. Het is natuurlijk belangrijk dat het kantoor er mooi uitziet voor als er bijvoorbeeld klanten langskomen, daarnaast is het ook veel lekkerder om te werken in een mooi kantoor. 

Subsidie op lichtpanelen

Doordat lichtpanelen goed zijn voor het milieu omdat ze weinig energie verbruiken wordt het gebruik hiervan ook gestimuleerd door de overheid, de overheid geeft namelijk subsidies aan de mensen en bedrijven die gebruik maken van LED panelen. Het gebruiken van LED panelen is dus goed voor de portemonnee omdat er minder geld betaald hoeft te worden voor de energie maar ook voor de panelen zelf. 

Sfeer

Vroeger waren LED lampen echt ongezellige lampen, het was namelijk erg fel, wit en kil licht, dit maakt dan ook dat er vroeger niet zo veel gebruik werd gemaakt van LED lampen, er zijn gelukkig veel ontwikkelingen geweest op het gebied van elektra. Het is nu namelijk ook mogelijk om een fijne sfeer te creëren met LED lampen, de lampen kunnen nu namelijk ook warmer licht geven. Wanneer deze lampen op bijvoorbeeld kantoor hangen kan dit voor veel sfeer zorgen, de kans is dan ook erg groot dat er op een betere manier gewerkt kan worden. Voor bedrijven is het dus ook een groot voordeel dat de productiviteit omhoog gaat. 

Hoe koop je de juiste LED panelen?

Wanneer je LED panelen gaat kopen wil je natuurlijk niet dat je een miskoop doet, het is dus belangrijk om van te voren goed te bekijken welke je moet hebben. Kijk bijvoorbeeld goed naar het aantal branduren en zorg ook dat de afmetingen kloppen, wanneer je niet weet welke je moet hebben kun je het best naar een bedrijf bellen om meer informatie te krijgen.