installatietechniek

Installatietechniek is het proces van het opzetten en ontwerpen van een installatie voordat deze wordt vervaardigd en geleverd. Met de juiste geïnstalleerde technologie zal het hele proces een succes zijn, met als eindresultaat een klant die volledig overtuigd is van zijn apparatuur. Dit wordt ook wel ‘Quality Assurance’ genoemd. Levering is meestal aan bedrijven, maar heel af en toe ook aan particulieren. Technologie is natuurlijk heel erg breed en omvat een hoop. Met betrekking tot installatietechniek is meestal een mix van digitale technologie (software) en fysieke technologie. Dit wordt in alle gevallen altijd beiden geïnstalleerd door een gekwalificeerd installatiemonteur.

Wat is elektrotechniek?

Elektrotechniek is een tak van techniek die zich bezighoudt met elektriciteit en de werking ervan. Elektrotechniek omvat een breed scala van vakgebieden, waaronder elektrische systeemtechniek, signaalverwerking en -meting, regelsysteem techniek, vermogenselektronica, vermogens systeemtechniek, vermogensverdeling en -regelingstechniek, en communicatietechniek. Theoretische elektrotechniek houdt zich bezig met de studie van de eigenschappen en het gedrag van elektrische systemen en de modellering van het systeemgedrag. De theoretische analyse van elektrische systemen is gebaseerd op de fundamentele natuurwetten die gelden voor elektromagnetisme, de beginselen van energiebehoud, lineaire en niet-lineaire systeemrespons, en de toepassing van wiskunde. Elektrotechniek wordt meestal aangelegd door professionals, zodat de uiteindelijke installatie veilig is.

Wanneer zou u de installatietechniek gebruiken?

De meeste mensen geven de voorkeur aan het gebruik van een professional die zorgt voor de juiste installatie als het gaat om het installeren van de dit soort techniek, omdat ze zich dan geen zorgen hoeven te maken over alle elektronica en daarbij behorende veiligheidsmaatregelen. Ook voor ervaren installateurs is er een leercurve verbonden aan het installeren van deze technieken. Tenzij je echt weet wat je doet, is het eigenlijk altijd een goed idee om te overwegen een professional in te huren, zeker als je niet helemaal zeker bent van je kennis en vaardigheden. De meeste gebruikers zullen de elektrotechniek gebruiken voor bijvoorbeeld brand en inbraak installaties, domotica of intercominstallaties.