perilex stekker

Wanneer je krachtstroom aansluit in je huis, moet je in de meeste gevallen perilex aansluiten. Deze speciale stekkers en aansluitingen zijn anders dan de normale stekkers en aansluitingen die je altijd vindt. 

Dus om ook echt gebruik te maken van krachtstroom heb je dus de speciale perilex aansluiting nodig. Vooral de nieuwe woningen beschikken bijna altijd al over zo een aansluiting maar dit is niet altijd nodig.

Het vervangen van stekker en aansluiting

Niet alle apparaten kunnen met een normale stekker overweg. Wanneer apparaten namelijk krachtstroom gebruiken hebben ze meer dan 230 volt nodig om goed te kunnen werken. 

Als je deze apparaten aansluit op een normale stekker kunnen ze hoogstwaarschijnlijk niet goed functioneren of ze werken helemaal niet. Bekijk dit dus even goed voordat je werkzaamheden gaat uitvoeren. 

Het laten omzetten van een stekker of aansluiting

Als het desbetreffende apparaat overweg kan met 230 volt of minder dan zou je dus de stekker kunnen omzetten. Je zou nu wel aan de slag moeten in de meterkast, elektra en ook met meerdere draden in de wandcontactdoos. Een gewone wandcontactdoos heeft veel verschillen ten opzichte van een perilex aansluiting, een perilex aansluiting heeft namelijk plek voor 5 pinnen en een normale wandcontactdoos natuurlijk maar voor 2 pinnen. 

Werkzaamheden uitvoeren aan de meterkast en elektra is heel gevaarlijk, zeker als je niet weet waar je op moet letten. Het belangrijkste is om de stroom uit te zetten en genoeg kennis op te doen over alle werkzaamheden die je moet verrichten tijdens het om laten zetten van je stekker of aansluiting.

Alle werkzaamheden aan elektra zijn ingewikkeld en het is altijd aan te raden om een elektricien in te schakelen. Mocht je iets verkeerd aansluiten of heb je iets over het hoofd gezien dan kunnen er gevaarlijk situaties ontstaan.