Een gezellige woonkamer door de juiste sfeerverlichting

De belangrijkste kamer is meestal je woonkamer. In deze kamer komt ook iedereen samen en je kunt hier lekker ontspannen. Met de juiste sfeerverlichting kan het hier gezelliger worden gemaakt maar ook rustgevender, kies daarom voor de juiste verlichting.

Het is niet altijd even makkelijk om zo de juiste verlichting te kiezen, er zijn namelijk veel soorten kleuren en intensiteit.

 

Wat is sfeerverlichting en waar kan je deze het beste plaatsen?

Licht die een ruimte mooier, aantrekkelijker, rustgevender of aanvullender maakt heet sfeerverlichting. Sfeerverlichting doet wat met je huis, het is daarom ook belangrijk om dit te hebben omdat het een belangrijke aanvulling is op je algemene verlichting en je functionele verlichting. De sfeerverlichting heb je in verschillende kleuren en intensiteit maar ook vormen. 

De verschillende vormen sfeerverlichting gecombineerd met de juiste kleur en intensiteit, wordt vaak zo samengevoegd tot een warm en rustgevend gevoel. Aan vormen kan je denken aan de uitstraling van de lamp. Als je dit combineert en op de juiste plek zet krijg je het gewenste resultaat.

Deze lampen zijn een aanvulling, dus je kan ze op veel plekken kwijt. Denk hier aan een lampje op de tafel of een lampje op de vensterbank, ook een grote lamp in een donkere hoek is een mooie plek.

 

Led lampen en sfeerverlichting

Led lampen zijn een uitstekende lampen om in je woonkamer te gebruiken. Led lampen zijn al heel lang niet meer zo kil en saai als vroeger, led lampen heb je nu ook in verschillende soorten, kleur en intensiteit. Led lampen zijn ook 85% zuiniger dan gloeilampen waardoor je ze minder vaak hoeft aan te schaffen en dit beter is voor je portemonnee. Dit is ook beter voor het milieu omdat je minder weg gooit.

Veel led lampen zijn hedendaags ook te dimmen, let wel goed op dat je de juiste koopt. Led lampen zijn ook beter om storingen tegen te gaan. Omdat ze minder verbruiken en dus ook minder warmte afgeven is de kans minder groot dat draden kunnen doorbranden.