Kosten elektricien

Doet er zich een probleem voor met de elektriciteit in huis? Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Mogelijk is er een groep in de meterkast overbelast geraakt, als gevolg waarvan de stop uit de meterkast gesprongen is. Tegenwoordig zijn veel meterkasten uitgevoerd met schakelaars, in plaats van klassieke stoppen. Schakel de apparaten die op de groep zijn aangesloten uit en haal de stekkers voor de zekerheid uit het stopcontact. Je kunt de schakelaar omzetten of de gesprongen stop vervangen. Werkt dit niet? Mogelijk is de elektriciteit kapot en moet er een elektricien aan te pas komen, om de elektra weer te herstellen.

 

Spoedservice van een elektromonteur inschakelen

Tegenwoordig zijn er veel elektriciens te vinden die een spoedservice aanbieden. De spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Het voordeel van het inschakelen van zo’n spoedservice zit in het feit, dat je nooit lang zonder elektra zit. Daarbij kan een probleem met de elektriciteit in huis gevaarlijk zijn, wat een snelle oplossing voor het probleem zeer gewenst maakt. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting. De spoedservice van een elektromonteur is vaak al binnen een half uur tot een uur bij je. Ook op de late avond of in het weekend.

 

Zelf een probleem met de elektriciteit verhelpen

Het oplossen van problemen met de elektriciteit in huis kan best lastig zijn. Waar het vervangen van een stop in de meterkast zal lukken, is het oplossen van een kortsluiting ingewikkelder. Soms zit het probleem in een elektrisch apparaat. Dit probleem los je op door alle stekkers uit het stopcontact te halen en deze vervolgens stuk voor stuk terug te stoppen. Springt de stop opnieuw uit de meterkast? In dat geval heb je de oorzaak van het probleem met de elektra in huis gevonden. Vervang het apparaat om nieuwe problemen te voorkomen.